Een wel heel eenvoudige maaltijd, en wel heel erg lekker. Met deze salade ben je heel snel klaar en zet je een gezonde kleurrijke maaltijd voor. Serveer met vers gebakken brood en een schaaltje zalige olijfolie met zeezout om het brood in te dopen. Belangrijk met elk recept is mijn regel voor de kwaliteit aan producten, gebruik liever minder producten van goede kwaliteit dan meer producten van mindere kwaliteit. Daarmee maak je elk gerecht vele malen lekkerder en is dus een slimme truc. Wees je bewust welke ingrediënten je gebruikt, hoe je ze samenbrengt en zet ze met liefde op tafel.
Ingrediënten: gemengde sla (geen ijsbergsla), gegrilde gele paprika uit pot of versgemaakt, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, feta, lente-ui
Dressing:
Een scheut goede extra vergine olijfolie, klein scheutje witte wijnazijn, snufje peper en zout, verse kruiden kleingesneden (zoals basilicum, oregano, salie, tijm en rozemarijn) of gedroogde italiaanse kruidenmix, theelepel sap van een citroen, geperst knoflookteentje. Meng alles samen en proef even of alles in balans is. Voeg eventueel naar smaak nog iets toe.
Was de sla in een slacentrifuge en doe het in een grote slakom. Mix de dressing erdoorheen. Kleur ondertussen in een pannetje de pijnboompitten lichtbruin. Snij de gele gegrilde paprika en lenteui in stukjes, snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg alles toe aan de salade. Brokkel de feta in stukken en sprenkel met de pijnboompitten over de salade heen.
Tip: bij Tutti Venuti is de kruik op de foto verkrijgbaar, met Italiaanse olijfolie van zeer goede kwaliteit. Shop deze of een van onze andere olijfolie flesjes in de winkel of online.