Voor het tijdschrift Libelle werd ik gevraagd naar mijn Mediterrane levenswijze, en dan met name naar mijn eetpatroon. In het artikel wordt gesproken over het Mediterrane dieet, waar het woord dieet eigenlijk niet op z’n plaats is. Veel mensen zijn hierdoor in de veronderstelling dat het om een manier van afvallen gaat, en dat is het niet. Het gaat om een manier van eten, van voeding bereiden en van gericht keuzes maken. Een leefwijze waarbij afvallen een bijkomstigheid kan zijn, puur omdat het gezond verslavend is.
Na deze publicatie heb ik een stroom aan vragen gekregen. Mensen die de winkel in komen en meer willen weten. Mensen die me eraan helpen herinneren dat de vraag naar mijn recepten er al jaren ligt. Mensen die tips vragen. Me dingen voorleggen en mijn advies erin vragen. Mensen die naar mijn Lifestyle winkel komen om te shoppen naar de producten die hun leven een stukje meer Mediterraan maken. En vooral een hoop complimenten over de publicatie. Niet voor niets geruime tijd op nummer 1 van de top 3 meest gelezen Libelle artikelen.
Wat het interview in Libelle in elk geval ook teweeg heeft gebracht is dat het bij mij ook weer een actief onderwerp is om te delen met anderen. Na mijn eerste boek Rokkie ben ik gestart met een reeks Rokkie onderwerpen, waarvan Rokkie in de Keuken er een van was. Het schrijven van dat boek is er echter nooit van gekomen, en dat is nog altijd jammer. Zeker nu de vraag naar dit onderwerp zo levendig aanwezig is. Rokkie in de Keuken wordt het waarschijnlijk niet, maar er zit wel iets in de pen. Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief en door mijn Instagram account te volgen.
Het interview verschijnt binnenkort hier op de website, so stay tuned!