De Gouden Kooi

Daar zit ik dan, in mijn zorgvuldig opgezette boutique. Prachtige locatie, mooie ingericht en als concept net even anders dan de winkels in het centrum waar ik gevestigd ben. Een werkplek voorzien van de mooiste collecties, sfeervolle vintage meubels en veel goud, heel veel goud voor het luxe shop gevoel. Niet alleen voor mijn klanten en bezoekers, nee, ook voor mezelf. Want ik ben nogal omgevingsgevoelig en een fijne werkplek vind ik heel belangrijk. Als eigen baas heb je het creëren van een fijne werkplek helemaal zelf in de hand, dus zo gedacht, zo gedaan.

Maar naast alle leuke aspecten van een boutique heb je ook te maken met minder leuke aspecten. Zoals vastigheid. En dat is nou net iets waar ik niet goed in ben. Vastigheid. Dus voelde die prachtige boutique al vrij snel als een gouden kooi. Precies dat wat je niet wil wanneer je voor jezelf werkt. En natuurlijk wist ik dat al, ik had immers al twee keer eerder een boutique opgezet waarbij ik als snel door de ramen verlangend naar buiten keek. Starend naar de vrijheid die ik als zelfstandig ondernemer heb, maar helemaal niet heb. Ondanks al het goud dat blinkt, is het in deze boutique niet anders gebleken. De gouden kooi.

Gelukkig is het mijn gouden kooi, kan ik van mijn gouden schommel springen, het gouden luikje open zetten en eruit vliegen. Op weg naar nieuwe avonturen. Volg je mijn vlucht?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HANDPICKED

Pillows
Laura Bellai

Van Jurk naar Kussen

De mooiste jurken hangen tevergeefs te wachten op iemand die haar wil dragen. Ik heb ze mooi gepresenteerd, naast complementaire

LEES MEER »
Ondernemen
Laura Bellai

Closing the curtains

De gordijnen zijn gesloten, de boutique is niet meer toegankelijk voor winkelend publiek. Nieuwsgierige langslopers hebben geen zicht meer op

LEES MEER »
Ondernemen
Laura Bellai

Oh my Pillow

Daar sta je dan, te kijken naar een ruimte vol met de mooiste stoffen. Allemaal in de vorm van jurken,

LEES MEER »

La Bellai News

Schrijf je hier in voor de La Bellai Nieuwsbrief